2017 FARKLI BİR YIL OLMALI/OLACAK!



Çin astrolojisine göre 2016 maymun yılıymış da onun için dünyanın her köşesinde değişik boyutlarda kaoslar yaşanmış. Öyle diyorlar… Maymunlar sebepsiz birbirlerine bağırmaya, oradan oraya zıplayıp garip hareketler sergilemeye, birbirleriyle dalaşmaya meraklı hayvanlardır biliyorsunuz. Sırf bu yüzden 2016’da maymun yılının hakkını verene çok rastladık galiba. Çakma sanatçılar, politikacılar, bilim gölgesine sığınan şarlatanlar, dünyayı kurtaracağını sanıp kendini patlatan yaratıklar, din sömürgecileri, ırkçılar ve onu bunu eleştirmekten kendini düzeltmeye vakit bulamayanlar…. Maymunlar birbirlerine kızınca saldıracakları herhangi bir taş sopa bulamadıklarında ne yaparlar biliyormusunuz? Ellerine (azıcık nazik bir ifadeyle söyleyeyim) büyük abdestlerini yapıp onu fırlatırlar. Başkalarına pislik atmaya çalışırken kendileri attığı şeye bulanırlar da farkına varmazlar. İşte genelde böylesi bir ruh halinin daha baskın olmasından dolayı güzel günler yaşamış olsak da çoğumuz ‘aman güle güle 2016’ acelesine giriverdik. Lakin unutmayın ki ‘Çin yeni yılı 28 Ocak’da başlıyor. Astrologlara göre bir kaç hafta daha var yeni güzelliklere başlamak için.

Bir bilim insanı olarak böyle astroloji ile yeni yıl mesajı yazmam garip gelebilir bazılarınıza. Gerçi astrolojiye ilgi duyduğum halde pek de takip etmem ama geçen hafta gittiğim bir kuaförde sıramı beklerken bir derginin astroloji sayfasında ‘çok şükür maymundan kurtuluyoruz’ başlığı gözüme ilişince tüm sayfayı bir çırpıda okuyuverdim. Yüzüme gülümseme getirdiği için belki aynı etkiyi sizlerde de oluşturacağını düşünerek paylaşayım dedim. Umut umuttur….

Peki maymun 2016 ile gidiyor da 2017’de ne geliyor? 2017 ‘horoz’ yılıymış. Hani biraz üste çıkmak, gücünü göstermek isteyene ‘ne horozlanıyorsun’ derler ya… İşte bu teşbih horozun güç sembolü olmasından kaynaklanıyor. Kısacası 2017 ‘güç yılı’ olacakmış. İnsanlar hayallerini gerçekleştirmek için kendilerini daha güçlü hissedeceklermiş. Bir de horoz sabahın erken saatinde uyandıran bir hayvan olduğu için ‘uyanış’ artık dünyanın dört bir yanında kendisini gösterecekmiş. İşte en çok da bu hoşuma gitti. Çünkü benim özellikle bu yıl için en büyük dileğim UYANIŞ!

Mutluluk, sağlık, para, iş, şöhret, aşk falan falan…. İnanın hepsi ‘UYANIŞ’la geliyor. Uyanmak, yanlışlardan, kendi kendimizi kandırmalardan, görüp görmemezlikten gelmelerden, ‘hayır’ diyememekten kurtulmak gerekiyor.

Bu yüzden diyorum ki: Arkadaşlar, dostlar, akrabalar, benden uzak bana yakınlar, tanıdıklarım, tanımadıklarım, beni sevenler, sevmeyenler… Bu yıl çoluğunuz çocuğunuz, para pul ve madde dışında neye sahip olduğumuzu bir düşünelim. Çünkü bunların dışında sayabileceklerimiz gerçekte sahip olduklarımız, her daim bizimle kalanlar. Bir masanın üzerine serelim herbirini: Onurumuz, sevgimiz, nefretlerimiz, inançlarımız, prensiplerimiz, yardımlarımız, egomuz, hayallerimiz…. Pirinç ayıklar gibi ayıklayalım bir bir. Sizi gece mutlu uyutanlar bir yana, uykunuzu kaçıranlar diğer yana. Bu ayırım sadece bir uyanışla yapılabiliyor. Benim dileğim o ‘uykunuzu kaçıranların’ eriyerek yok olması, ‘mutlu uyutan, anlam katanların’ hayatınızda artması. Zira gerisi ardından geliyor: sağlık, mutluluk, para, iş, eş, vs…

Bireysel uyanış, ülkesel uyanış, dünyaca uyanış olsun, 2017 kutlu olsun…

Uyanışı bol yeni yıl da bir ton keyifli bilimsel haber var. Hazırmısınız? 🙂

You may also like...

en_USEnglish